Referenties

René Roelofsma, directeur/bestuurder wooncorporatie Standvast Wonen (regio Nijmegen)

Onder andere toen ik bedrijfsdirecteur was bij Woonunie te Deventer (nu: Ieder1) en daarna manager bedrijfsvoering ad interim bij Rentree (eveneens te Deventer) werkte ik lange tijd samen met Matthie. Bijvoorbeeld bij de ontwikkeling van de Rivierenbuurt, een omvangrijk project: er moesten 500 woningen worden gesloopt en 800 worden gebouwd. Als corporatie werk je dan vaker met externe deskundigheid, ter aanvulling van de eigen capaciteit. Matthie vervulde de rol van projectmanager. Hij onderscheidt zich in zijn werk door de unieke combinatie van een zakelijke grondhouding, bestuurlijke ervaring en gedegen kennis van gebiedsontwikkeling. Bovendien is het een prettige samenwerkingspartner. We konden vertrouwen op een strakke planning en budgetbewaking. Daarnaast weet Matthie feilloos en geheel in de geest van onze organisatie te acteren richting bestuurders bij de gemeente, collega-corporaties en in eigen huis.

Koos Parie, directeur/bestuurder ad interim Woningcorporatie De Woonmensen, Apeldoorn

Matthie van Merwerode van Innotran was hier al een tijd plaatsvervangend MT-lid toen hij mij onlangs opvolgde als directeur/bestuurder ad interim. Ik heb er alle vertrouwen in dat hij ook die functie naar tevredenheid zal invullen. Hij heeft kennis van zaken; niet alleen technisch, maar ook als peoplemanager. En dat heb je nodig als er in nieuwe plannen oude functies sneuvelen. Matthie slaagt erin om de eilandjescultuur in huis te doorbreken en nieuwe bedrijfsprocessen in te richten. We hebben hem leren kennen als uiterst deskundig, recht door zee, geen verrassingen. In onderhandelingen is hij volhardend, maar altijd vanuit de intentie dat de andere partij ook met een goed gevoel het overleg verlaat. Met die insteek helpt hij ons om de organisatie te verbeteren, zowel qua structuur als cultuur.

Albert Weishaupt, directeur-bestuurder Roelof van Echten College Hoogeveen

Wij gingen een omvangrijk en kostbaar bouwtraject in en zochten naar een manier om het gehele traject te kunnen beheersen. Bouwen is immers niet onze expertise. Dan moet je ook niet schromen om een beroep te doen op externe deskundigheid. In zijn rol als adviseur is Van Merwerode van Innotran voor ons van grote waarde geweest. Door zijn hulp bleven we 'in control' en konden we als bestuur en RvT onze verantwoordelijkheden naar behoren uitvoeren. Mijn tip: zoek een deskundige zoals Van Merwerode als je als school een nieuwbouwtraject in gaat. Dat scheelt je een heleboel ellende en zorgt ervoor dat het proces soepel verloopt.